over ons

De inspiratie voor Te Gekke Etentjes 

Ik, Nina Hovers, heb Te Gekke Etentjes opgezet omdat ik culinair geïnspireerd werd door de fantastische plekken, gebouwen en gebieden in Tilburg. In mijn fantasie zag ik hoe je daar het 'uit eten gaan’ op een geheel nieuwe manier zou kunnen beleven; een combinatie van heerlijk eten, bijzondere plekken ontdekken en verschillende kunstvormen zoals dans, theater, muziek en beeldende kunst. Bekijk het eerste Te Gekke Etentje.
Mijn dromen moesten werkelijkheid worden zodat iedereen van Te Gekke Etentjes zou kunnen genieten. In 2012 begon ik met vier pilots.
 

De rechterhand en de studies

Leon Caarls is al een tijdje actief bij mij. Vanaf 2016 kunnen we zeggen dat Leon en ik samen Te Gekke Etentjes vertegenwoordigen.
Dat doen we met overgave, veel enthousiasme, een gezonde rem en
met heel veel plezier!! 

Leon en ik hebben beide Culturele en Maatschappeljke vorming gestudeerd en hebben veel passie voor lekker eten,  (podium-) kunstvormen, waarbij dans in het bijzonder.  
 

De werkwijze; bijzondere plek als bron 

De bijzondere plekken, gebouwen of gebieden zijn voor mij de inspiratiebron voor de inhoud, het thema en de kunstvormen van het diner. Tevens zijn deze locaties vaak verborgen parels waar ik mijn gasten graag mee wil verrassen en kennis mee wil laten maken.

De afgelopen jaren zijn er al veel bijzondere plekken aan bod geweest, zoals een geweldig skatepark in de Spoorzone, natuurgebied Moerenburg, het schitterende water van de stad, een verborgen bamboetuin en de fantastische monumentale Ursulinenkapel.

Lees meer geschiedenis over “Nina, sinds 1860” als je wilt weten waar al dat enthousiasme voor de stad Tilburg vandaan komt......

Culinaire dromen en verschillende koks  

Natuurlijk werd ik niet zo maar culinair geïnspireerd door plekken en gebouwen. Met hart en ziel houd ik van lekker eten, tafelen, wijntjes drinken en genieten met vrienden en familie. Heerlijk eten van de beste kwaliteit is voor mij dus even belangrijk als de rest van het diner.
Daarom nodig ik per diner een kok uit die het beste bij dat Te Gekke Etentje past. Hij of zij laat zich inspireren en stelt een menu samen dat helemaal aansluit bij de rest van de beleving. Theepotten om soep uit te eten bij een 'Alice in Wonderland diner' en eetbare graffiti bij het 'Skatepark Dinner' bijvoorbeeld.

 

Een aantal koks waar Wij graag mee samenwerken: 

Te Gekke Renske

Als chef van Etenswaar vind ik het leuk om gasten te verrassen. Nieuwe smaken, mooie combinatie's en creatieve presentatie's. Ook van een stamppotje kun je iets bijzonders maken!
Renske Diemers, Etenswaar

 

 

 

Te Gekke Karlijn

Vanuit mijn passie voor koken en lekker eten is Met Liefde Bereid ontstaan. Wat ik belangrijk vind is dat alle gerechten zelf gemaakt zijn, het heerlijk smaakt en het er tip top uitziet.
Karlijn van Beijsterveldt, Met Liefde Bereid 

 

 

Te Gekke Inja

8 jaar geleden heeft mijn biologische moeder haar kinderen weer terug gevonden, mijn broertje en ik dus...Die hereniging was de aanleiding voor een hernieuwde kennismaking met mijn geboorteland en de smaakvolle Koreaanse keuken. Samen met de liefde voor het koken en het   lekker eten heeft dit  alles geleid tot Inza's Seoulkitchen! 
Inja Koelemeijer, Inza's Seoulkitchen

 

Te Gekke Kaat

Veelzijdig, met authentieke smaken en passie voor verschillende eetculturen is hoe ik kook. Mijn gasten hemels laten genieten is wat ik het allerliefste doe. Elk etentje op maat gemaakt natuurlijk!
Kaat Schuurkes, Delikaat 

 

 

De open etentjes en Groepsuitjes

De 'Open Etentjes' en de 'Groepsuitjes'

Onder de menuknop Etentjes staan de open etentjes die wij zelf organiseren. Je kunt je daarvoor inschrijven vanaf 1 persoon

Onder de noemer Groepsuitjes vind je de concepten voor groepen vanaf 10 personen. Wil je dus bijvoorbeeld je verjaardag, familiefeest of personeelsuitje bijzonder organiseren, dat kan met Te Gekke Etentjes. 

het 'Bottom up' ontstaan van de uitjes

Vanaf het eerste etentje dat ik organiseerde, kreeg ik telefoontjes van o.a. bedrijven of ik een Te Gek Etentje voor hun personeelsuitje kon organiseren. Vanuit deze vraag ben ik hier meer op in gaan spelen, bijvoorbeeld door ook activiteiten en workshops aan te bieden. 

Activiteiten en workshops voor een compleet uitje

We faciliteren ook steeds meer in activiteiten waar voorafgaand aan het diner van genoten kan worden. Bijvoorbeeld een wandeling met gids, een workshop of de Wilhelminapark Kunstreis. Met een activiteit en een Te Gek Etentje maak je het uitje voor het personeelsfeest, de vrijgezellendag of de familiereünie compleet.    

 

 

 

 

Samenwerking en steun 

Ook werken we voor sommige Te Gekke Etentjes samen met andere culinaire ondernemers in Tilburg, zoals Buutvrij, Prins Heerlijk, de Kaaszaak, Zoete Zaken, de NWE Vorst, Burgemeester Jansen, Shinzo, Doncurado, Undici/Bollore, Eethuis 20, La Nonna, De Spaarbank en de Villa Pastorie. 

Steun en hulp om open etentjes prijs laag te houden  

 

Om de 'Open Etentjes' voor een betaalbare prijs aan te kunnen bieden werken we soms met vrijwilligers, bijvoorbeeld de gastvrouwen, de schippers, de locatiebouwers, de serveerster, communicatie medewerkers en vaak ook de muzikanten of andere artiesten. Allemaal bedankt!! 

Vaak bieden locaties, koks en andere mederwerkers voor een diner hun dienst eenmalig gratis of gereduceerd aan om zo te helpen een lagere prijs te realiseren voor de 'Open Etentjes'. 

Kringloopwinkel La Poubelle heeft altijd decoratie mee verzameld voor de etentjes en daarnaast was veel steun en materiaal afkomstig van Stichting Tilburg te Water. Mega bedankt allen! 

Piushaven Levendpodium Fonds, met name Judith van Loon heeft Te Gekke Etentjes vanaf het begin ondersteund in vele opzichten! Judith, enorm bedankt!

 

Nieuwsbrief ontvangen?

info@te-gekke-etentjes.nl
06-411 912 23