Sinds 1860

Met al mijn enthousiasme was ik aan het werk om Te Gekke Etentjes te realiseren. Ik was ontzettend geïnspireerd door Tilburg met al zijn moois en mischien nog wel meer door het water van de stad. Via Stichting Straat kwam ik er achter dat mijn bevlogenheid voor deze stad en zijn water niet helemaal uit de lucht kwam gevallen.

Mijn familie kwam rond 1860 naar Tilburg. Rond 1920 was er een architect in de familie die verschillende mooie gebouwen in Tilburg heeft nagelaten, waaronder Tivolistraat 2. Daarnaast bezaten we een grote machinebouw fabriek genaamd 'Hovers Constructies'. Met de machines uit deze fabriek zijn nu inmiddels 90 jaar geleden de Piushaven en het Wilhelminakanaal gegraven.

Ik vond voor mijn bevlogenheid over de mooie plekken en het water van Tilburg maar weinig steun bij vrienden of andere omstanders. Het ontdekken van mijn familiegeschiedenis geeft me vooral het gevoel dat mijn passie en strijdkracht voor Tilburg niet uit de lucht is komen gevallen. Het geeft me een fundering en bestaansrecht voor mijn werk waarin ik de mooie plekken en het water van de stad koester en deze graag wil delen met mensen. 

Nieuwsbrief ontvangen?

info@te-gekke-etentjes.nl
06-411 912 23