« naar etentjes

Geweest in 2016: Piushaven Wandelproeverij

Proeverijen bij diverse culinaire winkeltjes tijdens een wandeling met gids door de Piushaven. Tot slot een prachtig mooi diner in de showroom van een meubelmaker.


Dit etentje is al geweest.....

Maar doe het voor jullie familiedag, groepsdiner, verjaardag of voorjaarsuitje. Kijk hier voor meer info

Zo ging het toen:
 

prijs

€ 34,95 p.p.

 

programma

16.00 uur Het ontvangst
We starten deze 'Piushaven Wandelproeverij' in het bijzondere Falcon gebouw in de Piushaven waar we van een heerlijke Champagne van sommelier Jaqueline genieten.

17.00 De wandelproeverij
Vervolgens maken jullie in groepjes van max. 20 personen een inspirerende wandeling door de Piushaven met een enthousiaste gids.
Tijdens de wandeling komen er diverse locaties aanbod waar kleine proeverijen plaats vinden:

Huize Geers

Bij dit generaties oude familiebedrijf proef je de passie voor echte chocolade en handgemaakte bonbons.

Bollore/Undici

Dit is een kookstudio en keukenwinkel ineen. Hans van Bollore is een hele bijzondere kok die jullie hier iets lekkers laat proeven.

Bikken en Bakken

Bij deze bijzondere bakkerij kijk je zo de 'keuken' in. Ook hier smikkel je van iets lekkers!

De Bouwplaats / Speltheld

Door creatieve broedplaats 'de Bouwplaats' lopen jullie een rondje en proeven jullie wat bij de Speltheld.

Tijdens de wandeling zal de gids ook diverse mooie verhalen vertellen over de Piushaven en de geschiedenis.

18.45 Het diner 
Tot slot komen jullie aan bij meubelmaker Janus van Oak & Steel. In zijn showroom genieten jullie nog van een prachtig mooi driegangen diner geinspireerd op de eetbare planten uit de Piushaven.

 

BOOTTOCHT als voorprogramma?

In een prachtige antieke groenteschuit maken jullie met een enthousiaste schipper een mooie groene boottocht van ongeveer 1 uur. Als je nog nooit het water op bent geweest in Tilburg is dit een mooie gelegenheid om dat doen voor maar 10 euro per persoon.

Versnaperingen tijdens de wandeling

Het dineR

Het diner wordt verzorgd door Maaike Diks en Martine Heijnen. Samen koken ze vol passie in de Weesjeskantine van Burgerweeshuis (poppodium) te Deventer. Naast deze vaste prik koken ze allebei in de culturele sector. Zo zorgen ze dat artiesten, theatergezelschappen en crews van festivals of tournees voorzien worden van een gezonde, smaakvolle maaltijd. Ze zijn het dus gewend op allerlei bijzondere plekken door het hele land te koken. Ze waren dan ook meteen enthousiast om zich eens te laten inspireren door het havengebied van Tilburg. Het 3-gangen menu met mogelijk de volgende eetbare planten uit de haven: 

 

Bouillon van brandnetel met paling, veldzuring en aardappel 

*

Verse gnocchi met duizendblad, paddenstoelen en buikspek

geserveerd met een frisse groene salade met een lijsterbesvinaigrette

Lijsterbescheesecake 

 

 

De inspiratie voor dit diner

Alle Te Gekke Etentjes worden altijd geïnspireerd op een bijzonder gebied of een speciaal gebouw in Tilburg.

Tijdens dit diner staat het Piushaven gebied centraal. Met dit nieuwe diner willen we de verscheidenheid van het havengebied laten zien. Een aantal van de leuke (culinaire) winkeltjes, een restaurant, een creatieve broedplek, een meubelshowroom, een tuinderij, het water. Al deze mooie plekken komen aanbod tijdens de wandeling en het diner. De gids zal inspelen op de prachtige natuur die te vinden is in de haven. Zijn er wellicht eetbare planten te vinden? De chefkoks hebben zich laten inspireren door de eetbare groenten uit de Piushaven. Proef de haven! 


met dank aan

Piushaven Levendpodium, Oak & Steel de meubelshowroom, alle deelnemers van de 'versnaperingen' hier boven genoemd en jullie natuurlijk, de gasten!


 

 

 

 

 

Geweest in 2016: Piushaven Wandelproeverij Geweest in 2016: Piushaven Wandelproeverij Geweest in 2016: Piushaven Wandelproeverij Geweest in 2016: Piushaven Wandelproeverij Geweest in 2016: Piushaven Wandelproeverij

Nieuwsbrief ontvangen?